Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Αγάπη και πίστη

Όπου δεν υπάρχει πίστη,δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη.Η αγάπη όμοια με την πίστη,απαιτεί εμπιστοσύνη χωρίς διασφάληση.'Οπως συμβαίνει με όλες τις τις καταστάσεις του πνεύματος,δεν μπορεί να υπάρξει καμμιά βεβαιότητα,γιατί η πίστη πηγαίνει πέρα απο τη λογική και την απόδειξη,και η αγάπη είναι πιό πάνω και απο όλα αυτά. Αν πραγματικά τις χρειαζόμαστε,υπάρχουν πολλές απλές αποδείξεις για την ύπαρξη της αγάπης στην καθημερινή μας ζωή:φυτεύουμε ένα σπόρο και γίνεται λουλούδι' αγγίζουμε κάποιον και δυναμώνει η αυτοπεποίθησή του, σκουπίζουμε τα δάκρυά μας και χαμογελάμε ξανά. Νιώθουμε άνετα και οικεία με την αγάπη μόνο όταν,βαθιά στην καρδιά μας, αποδεχθούμε ολοκληρωτικά την πραγματικότητά της. Η αγάπη δεν έχει την παραμικρή ευκαιρία να επιβιώσει αν την αμφισβητούμε αδιάκοπα ή αν απαιτούμε την επικύρωσή της.Ο Πασκάλ είπε ότι << Η πίστη είναι διαφορετική απο την απόδειξη' η τελευταία είναι ανθρώπινη,η πρώτη είναι απο τον Θεό>>. Μόνο με την καρδιά μπορούμε να δούμε σωστά. Το ουσιώδες είναι πάντα αόρατο μάτι. ANTOINE DE SAINT-EXUPERY

10 σχόλια:

THANASIS MAKEDONAS είπε...

Όπου δεν υπάρχει πίστη,δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη.Η αγάπη όμοια με την πίστη,απαιτεί εμπιστοσύνη χωρίς διασφάληση.αυτό και μόνο τα λέει όλα.
Εδώ και δεκα μέρες δεν μπηκα να σχολιασω κανεναν.τωρα μπηκα εδω για να λυσω μια παρεξηγηση που πιστευω οτι την ελυσε η εφη σην προηγουμενη αναρτησησου στο τελευταιο σχολιο δεν ξερω αν το διαβασες μαιλ δεν ειρθε ποτε.μαρινα μεταξυ μας εμενα και την εφη ενωω δεν υπαρχει καμια σκια.υπαρχει μονο αγαπη.τωρα τα προβληματα πολλα οικονομικης φυσεως και υγειας πολλες φορες δεν εχουμε διαθεση για τιποτα οπως τωρα που θα λειψω παλι απο αυριο τουλαχιστον για μια εβδομαδα.και ελπιζω να πανε ολα καλα.παντα με φιλικους χαιρετισμους θανασης.ευχαριστω για το χρονο σου.

mar9659 είπε...

Θανάση μου καμμία παρεξηγηση!!Σας θεωρώ φίλους μου και τους δύο...τόδα της Εφης το σχόλιο,αλλα και εγω είχα πολυ τρεξιμο με την δουλειά μου και εκτος αυτού τα κορίτσια μου ήλθαν και κάναν στην κυριολεξία το λάπτοπ μου,κατάλειψη.Σήμερα πήγαν για σαβ/κο θάλασσα και μπορεσα να τόχω και εγώ..Σας απαντώ και σε EMAIL που έστειλα στης Εφης...Ελπίζω και εύχομαι χωρίςνα ξερω βέβαια τι σας συμβαίνει,εσείς ξέρεται, να πάνε όλα καλά.Προς το παρών σας στέλνω την θετική μου ενέργεια και την αγάπη μου με αγάπη και εκτίμηση!!

Γιάννης Παππάς είπε...

η πίστη δίνει ζωή αν δεν πιστέυεις
σε κάτι αυτό πεθαίνει
μην αμφιβάλεις απο απιστία
αλλα ψάξου απο αγάπη

καλη σου νύχτα
φιλιά

mar9659 είπε...

Αυτό κάνω Γιάννη μου!!σε ευχαριστώ να είσαι καλά!!

Δέσποινα είπε...

είναι πανέμορφο αυτό που έγραψες..."η αγάπη έχει δεν έχει,αντέχει" είχα διαβάσει κάπου...και το χα κολλήσει σε post it στον τοίχο μου...μ αυτό μου θύμισες όλα τα post it εκέινου του τοίχου...

mar9659 είπε...

Καλωσόρισες Δέσπονα απο το σπιτικό μου!Σε ευχαριστώ πολύ.Χαίρομαι που σού θύμησα όμορφες εικόνες απο το post it του τοίχου σου..καλό είναι να θυμόμαστε λόγια αγάπης και πίστης...Να είσαι καλά!!

diakonia agapis είπε...

Όντως είναι αλληλένδετα πίστη-αγάπη αλλά και ελπίδα......
πάτερ Ανδρέας

✿ margarita είπε...

"Μόνο με την καρδιά μπορούμε να δούμε σωστά. Το ουσιώδες είναι πάντα αόρατο μάτι".

Aπο τις πολύ πολύ αγαπημένες μου φράσεις..ουτε που θυμάμαι πια πόσες φορές έχω διαβάσει τον μικρό πρίγκιπα Μαριάννα μου..ειδικά το κεφάλαιο της εξημέρωσης το λατρεύω!

Η Αγάπη..τα πάντα για μένα!

mar9659 είπε...

Πάτερ Ανδρέα Καλώς ήλθες στο σπιτικό μου!!Τήν ευχή σου!

mar9659 είπε...

Που είσαι Μαργαρίτα μου;σε έχασα.Χάρηκα που πέρασες αν και καθυστερημένα σου απαντώ, μα ένα θλιβερό γεγονός με κρατα για λίγο καιρό σιωπηρή μα πάντα θα σας παρακολουθώ....Και εμένα ο μικρός πρίγκηπας ειναι απο τα αγαπημένα μου και το ίδιο κεφάλαιο...κρύβει τόσες αλήθειες...σε ευχαριστώ απο καρδιάς,την αγάπη μου και την εκτίμηση μου!!