Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ !!


Τι να θυμηθώ τι να ξεχάσω.....απο όσα πέρασα...όπως λέει και το άσμα! Σαν σήμερα γεννήθηκα,ημέρα Τρίτη μεσημέρι,πριν 50χρόνια ...... κάποια κοπελιά απο το γραφείο μου,μου είπε Μαριάννα ,έχεις δηλ.1/2 αιώνα,για λίγο κόμπλαρα στο άκουσμα του 1/2 αιώνα και μετά απο σκέψη της λέω:Ε Καί τι έγινε!τα έζησα όμορφα δυνατά έντονα με όλες τις διακυμάνσεις της ζωής.Χαρές ,λύπες,πόνος,δάκρυα,δυστυχία και πολύ ευτυχία!!! Θυμάμαι έντονα τέτοια μέρα,μικρό κοριτσάκι σαν είμουν, στα γενεθλια μου , εκεί που γελούσαν χαρούμενοι ,σαν έσβηνα τα κεράκια μου,ξαφνικά το γέλιο , έσβηνε απο τα χείλη όλων και δάκρυα κυλούσαν απο τα μάτια τους. Πάντα τέτοια μέρα αναρωτιούμουν γιατί;μα απάντηση δεν έπερνα απο κανέναν. Και όταν έγινα 11χρονών ,μετά απο δική μου πίεση,ο πατέρας μου ,με πήρε στα γόνατα του και με την λύπη ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του,μα και συγκίνηση μούπε πως στις 12του Ιούνη πέθανε η μητέρα μου 42 χρόνων .Τρείς μέρες μετά την γέννηση μου,για αυτό τα δάκρυα χαράς,και λύπης. Χαράς για μια καινούργια ζωή που είχε έλθει και λύπης μια ζωής που χάθηκε,ξαφνικά και άδικα..... Δέν θά συνεχίσω όμως,για να μην σας στεναχωρήσω.Εξάλου αυτά τα διηγούμε στην συγγραφή μου ,σαν αφιέρωμα στην ζωή της μητέρας μου, αφιέρωμα στην μνήμη της. Ο Ιούνης για μένα είναι ο ποιό σημαντικός μήνας,γιατί σημάδεψε την ζωή μου. Στις 11 του Ιούνη γεννήθηκε η πρώτη μου κόρη!!!και όλα άλλαξαν η ευτυχία πλημμύρισε την ψυχή μου!!!Η μεγαλύτερη ευτυχία της ζωής μου ,το ίδιο έζησα και με τον ερχομό της δεύτερης κόρης μου σε ένα χρόνο μετά στις 25 του Μάη. Για αυτό λοιπόν περάστε να σας κεράσω και απο την τούρτα μου!!!!

16 σχόλια:

Γιάννης Παππάς είπε...

χρόνια σου πολλά καλη μου και να είσαι πάντα χαρούμενη και ευτυχισμένη
πολά φιλιά
κράτα κανα κομάτι τούρτα και για μάς

Εφη είπε...

xρονια σου πολλα. σου ευχομαι να ζησεις ακομη μισο αιωνα και περισσοτερο και να γνωριζεις παντα χαρες.
καλο ξημερωμα.

ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΩΜΑ είπε...

Χρόνια Πολλά, με υγεία, χαρά και ευτυχία!
Να τα χιλιάσεις!
Εύχομαι αυτό που επιθυμείς πιο πολύ να πραγματοποιηθεί και σύντομα!

Πολλά φιλιά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να είσαι πολύχρονη και πάντα γερή κι ευτυχισμένη!!
Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου και να σε χαίρονται και αυτά!!
Εύχομαι μόνο χαρές στην ζωή σου:))

Vaso Mprataki είπε...

Χρόνια πολλά!
Χρόνια Καλά!
Χρόνια Ευτυχισμένα!
Εύχομαι η ζωή από εδώ και πέρα μόνο χαρούμενες στιγμές να χαρίζει σε σένα και την οικογένεια σου...
Πολλά Φιλιά!

mar9659 είπε...

Σ'ευχαριστώ πολύ,οτι ποθείς και εσύ!!και ένα κομμάτι και δύο,θα κρατήσω και φοντανάκι,λικεράκι κερνάω σε όλους σας.

mar9659 είπε...

Εφη μου ευχαριστώ πολύ καλή μου,το θέμα είναι οτι αισθάνομαι 25άρα πειράζει χαχαχα!να σε χαίρεται και σένα η οικογένεια σου!φιλάκια!

mar9659 είπε...

Λουλουδένια μου!χίλια ευχαριστώ για τις ευχές σου!απο το στόμα σου και στου θεού το αυτί,και σε εσένα ότι ποθείς !!φιλάκια!

mar9659 είπε...

Ελενα ,σε ευχαριστώ πολύ πολύ καλή μου και συ ότι επιθυμείς να τόχεις!! με συγκίνησες ,όπως και όλοι σας φυσικά!!!

mar9659 είπε...

Βάσια μου γλυκειά μου χίλια ευχαριστώ,για τις ευχές σου και εσύ ότι ποθείς να τόχεις !!κι όπως είπαμε σε περιμένω στην πόλη μας, είσαι πάντα ευπρόσδεκτη!!!φιλάκια!!

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα και να χαιρεσε τις κοπελες σου

mar9659 είπε...

Σοφία μου σε ευχαριστώ πολύ καλή μου και εσύ ότι επιθυμείς!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Κατ' αρχάς Χρόνια Πολλά για σένα καλή μου και καλώς ήρθες στο κλαμπ των 50 και άντα..όπως είχα πει τότε: Ε! και; Μετά ένα ακόμα Χρόνια Πολλά στο κοριτσάκι σου και εύχομαι να πάει καλά στις εξετάσεις του.Αν έρθεις Παρασκευή το πρωί θα είμαι σπίτι, θα φύγω στις 12.30 και θα γυρίσω πρώτα ο Θεός κατά τις 5 οπότε αν θες μπορείς να έρθεις απόγευμα για καφεδάκι και γνωριμία.Στείλε μου μειλ να σου βάλω το τηλέφωμνο μου.

MOLEMOU είπε...

XRONIA POLA KALA KAI PANTA MAZI ME THN OIKOGENEIA SOU KAI NA XERESE KAI THN MIKRI SOU GIA AURIO h MALON SHMERA-KALHMERA APO TO MONAXO

mar9659 είπε...

Σε ευχαριστώ πολύ καλέ μου ,για τις ευχές σου!Να χαίρεσαι και εσύ τα αγγελούδια σου!!!!είναι σκέτη γλύκα!!να περνάς καλά!!!!

✿ margarita είπε...

Ω! μα τι βλέπω?..τούρτες παντού!

Χρόνια σου πολλά κι ευτυχισμένα Μαριάννα μου! :)

H δουλειά με κρατάει μακριά σας τελευταία!

Φιλί