Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Η ευτυχία στην αγάπη

Η ευτυχία δύσκολα προσδιορίζεται. Είναι ένα πάρα πολύ προσωπικό πράγμα. Σε ορισμένους η ευτυχία έρχεται σπάνιακαι μέσα απο εξαιρετικές περιστάσεις. Εγώ,απεναντίας,νιώθω πολύ ευτυχισμένη με συνηθισμένα πράγματα: ένα γεύμα με φίλους και φίλες,ένα περίπατο στο πάρκο,μια καλή συζήτηση,ένα αγκάλιασμα. Απο την στιγμή που ο καθένας μας είναι μοναδικός,εκείνο που μπορεί να κάνει ευτυχισμένοένα άτομο,μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα σ'ένα άλλο. Η ευτυχία μέσα στην αγάπη είναι κάτι περισσότερο απο την ευκολία και την άνεση. Δε θα βρεθεί στο κυνήγι των στιγμιαίων απολαύσεων,ούτε θα έρθει απο την αποδοχή του ορισμού που έδωσε κάποιος άλλος για την αγάπη. Η ευτυχία που οι ερωτευμένοι βρίσκουν ο ένας στον άλλον,δημιουργείται απο τους ίδιους,μέσα απο την επιμονή και την συνειδητή προσπάθεια. Συχνά αναπαρασταίνουν την αγάπη σαν ενα μεθυστικό άρωμα που έχει την δύναμη να μας παρασύρει και να μας αποπλανήσει. Πολλά πράγματα διαφημίζονται,αλλά ελάχιστα προσφέρονται προς την κατεύθυνση των ανθεκτικών ευχαριστήσεων. Αυτό θα συμβαίνει όσο η ευτυχία θα αντιμετωπίζεται και θα κρίνεται σαν μια απλή, φευγαλέα εμπειρία. Αν επιθυμούμε να γίνει η ευτυχία μας κάτι περισσότερο απο ένα περιστασιακό και μεταβατικό συναίσθημα,θα χρειαστεί να της προσδώσουμε έναν ισχυρό λόγο και να την μετατρέψουμε σε δική μας υπόθεση. Οταν ξέρουμε οτι είμαστε σε θέση να συνδυάσουμε και να διαμορφώσουμε την δική μας ευτυχία, κατέχουμε μια πολύτιμη γνώση. Απο το σημείο αυτό και μετά μπορούμε να μάθουμε να φέρνουμε στην ζωή μας τα πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και να τα διατηρήσουμε,αντι να περιμένουμε για περιστασιακές επισκέψεις της ευτυχίας. Κάπου διάβασα,μα δεν θυμάμαι τούτη την στιγμή και συγχωρήστε με, το εξής: Έχουμε την τάση να ξεχνούμε οτι η ευτυχία δεν έρχεται σαν αποτέλεσμα της απόκτησης πραγμάτων που δεν έχουμε, αλλά μάλλον απο την αναγνώριση και εκτίμηση που πράγματι έχουμε.

12 σχόλια:

ΕΛΕΝΑ είπε...

Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σε απλά, καθημερινά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα. Και που μόνο όταν τα στερηθούμε καταλαβαίνουμε ότι είχαμε την ευτυχία μέσα στα χέρια μας και δεν το είχαμε πάρει (δυστυχώς) είδηση!
Καλό βράδυ!

THANASIS MAKEDONAS είπε...

. Η ευτυχία που οι ερωτευμένοι βρίσκουν ο ένας στον άλλον,δημιουργείται απο τους ίδιους,μέσα απο την επιμονή και την συνειδητή προσπάθεια.καλή σου μέρα

Γιάννης Παππάς είπε...

η ευτυχία κερδίζετε όταν παύουμε να πιστεύουμε ότι φταίνε για όλα οι άλλοι και αφού κάνουμε την αυτοκριτική μας αγαπάμε με νέες βάσεις χωρίς εγωισμούς και παράπονα

καλη σου νύχτα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ομορφες σκέψεις και ώριμες που με βρίσκουν σύμφωνη.
Βρίσκεται ακόμη και σε ένα χαμόγελο.
Σε μας απομένει να μάθουμε να την αναγνωρίζουμε, να την αξιολογούμε και να την "προστατεύουμε"

Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

mar9659 είπε...

Ετσι ακριβώς είναι Έλενα. Οι άνθρωποι,όταν αγαπούν αληθινά,νιώθουν βαθιά κι απέραντη ευτυχία.Καλό βράδυ γλυκειά μου!

mar9659 είπε...

Θανάση μου ο έρωτας,κι όταν είναι δυστυχισμένος,μας δίνει την μεγαλύτερη ευτυχία,αρκεί ο θαυμασμός για το αγαπημένο πρόσωπο,να μην έχει όρια.Γιατί ο έρωτας είναι μια ευλαβική υπόθεση δύο ανθρώπων.Να είσαι καλά!

mar9659 είπε...

Καλέ μου φίλε Γιάννη έχεις δικηο! ο Ευριπίδης έλεγε οτι:"Είναι ευτυχής όποιος μπαίνει στο βάθος των πραγμάτων"επίσης ο ίδιος αρχαίος ποιητής και φιλόσοφος βεβαιώνει ότι: "'Οποιος μπορεί να ζήσει άνετα την ζωή του,να διατηρεί την ψυχραιμία του σε περίπτωση κακοτυχίας,αυτός θεωρείται ευτυχής" με αγάπη και εκτίμηση!

mar9659 είπε...

Ακριβώς γλυκειά μου Φύρδην μου Ευτυχισμένος άνθρωπος γενικά, μπορεί να είναι πιότερο και σίγουρα εκείνος που διώχνει απο την ψυχή του κάθε άγχος και απληστία.Ευχαριστώ κρατώ το φιλί σου και τις γλαρένες αγκαλιές σου!!και ανταποδίδω φιλί γλυκό!

Σταλαγματιά είπε...

Η ευτυχία είναι μικρές καθημερινές στιγμές.
Στιγμές που μέσα στην δίνη της ζωής δεν τις νιώθουμε και μας ξεφεύγουν βιαστικά.
Η ευτυχία κρύβεται πίσω από τόσο απλά πράγματα κι εμείς την ψάχνουμε πίσω από τεράστιους τίτλους!

Μέρα γλυκιά

mar9659 είπε...

Ετσι είναι καλή μου φίλη!!φιλιά γλυκά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ.ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ.Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.

mar9659 είπε...

Σκρουτζάκο μου!Σ'ευχαριστώ!έτσι είναι όπως τα λές!αρκεί να κοιτάξεις με τα μάτια της ψυχής...Να είσαι πάντα καλά!!